Joseph Furr Design Studio | Landscape Architecture
The Firm The Work Landscape ArchitectureSports & RecreationPlanning
1955 Steele Blvd Designed as an infill project within an established old Baton Rouge neighborhood, the building footprint for the new residence sensitively responds to the existing site. Ten legacy live oaks and topographic change provide the context for outdoor living elements. The new pool balances the carriage house and summer kitchen and is located in the only sunny area of the site – giving the gracious covered living areas a southern exposure. Salvaged building materials for the original building were used throughout the design and inspired the detailing. This project received a Merit Award in 2009 from the Louisiana Chapter of the American Society of Landscape Architects.  

LocationBaton Rouge, LouisianaClientBrett & Renee FurrJFDS ScopeSite Planning
Landscape ArchitectureProject Size1 acre Team MembersLionel Bailey – Architecture


ASLA Merit Award